TROEVEN

STRAKKE, 
STIJLVOLLE 
ARCHITECTUUR
met WARME TOETS

Wonen aan het water creëert een unieke dynamiek. Die dynamiek vertaalde het gerenommeerde architectenbureau d&d architecten uit Hasselt in de architectuur van Watersnip. 

ERVAAR WATERSNIP

Architectuur en omgeving
in perfecte harmoniE

De keuze om de BEN-appartementen te verdelen over vier aparte villagebouwen, zorgt voor een doorwaadbaar parkdomein en woningen met zicht op het water. De villagebouwen verspringen ten opzichte van elkaar, net zoals de bouwlagen. Zo is het zicht op het water én de beleving van het water in elk appartement gegarandeerd. 

De strakke, witte uitsprongen benadrukken de intimiteit van de dieperliggende houten bekleding. Die geeft de uitstraling van elk villagebouw een warme toets. De grote glaspartijen halen daglicht naar binnen. De strakke architectuur vormt een mooi contrast met de organische vormen van de beplanting en groenaanleg tussen en rond de villagebouwen. 

De appartementen zijn bewust ontwikkeld als een mix van kleine, middelgrote en grote wooneenheden om diversiteit onder de bewoners te verzekeren. 

PERFECTE
LIGGING

Watersnip ligt aan de rand van Diest op een steenworp van het station en vlak bij de autosnelwegen E313 en E314. 
De stad investeert in de aanleg van een fiets-o-strade die langs de Demer loopt én in een fietsbrug over de Demer, die je toelaat om in twee minuten het centrum van Diest te bereiken. Wie in Watersnip woont, is dus zeker van een vlotte mobiliteit. 

DUURZAME
WONINGEN

Duurzaamheid en ecologie zijn twee sleutelwoorden in de realisatie van het project Watersnip. Alle appartementen en penthouses zijn BEN-woningen. Dat betekent dat ze niet alleen energiezuinig zijn en je dus bespaart op je energiefactuur, maar ook dat je de eerste vijf jaar na je aankoop geniet van 50 procent korting op je kadastraal inkomen.

HOOGWAARDIGE
AFWERKING

Wij gaan in al onze projecten voor kwaliteit en kiezen voor woonconcepten die tot in het kleinste detail uitgewerkt zijn. Een hoogwaardige afwerking en kwaliteitsvolle materialen zijn vanzelfsprekend voor ons. Het resultaat? Je krijgt een woning die standaard al heel wat luxe omvat, maar je kunt ook je eigen persoonlijke accenten leggen als je vroeg in het realisatieproces een appartement of penthouse koopt. 

KEER TERUG