OMGEVING

AANGENAME
WONEN in een
CHARMANTE
STAD

Diest is een gezellige authentieke stad met betoverende charme. Je vindt er alles om aangenaam te wonen, werken en winkelen. Het is een bruisende stad die je zintuigen prikkelt, en je met zijn faciliteiten, architectuur, ligging, toegankelijkheid en economische bedrijvigheid laat genieten van het comfort van een stad én de nabijheid van prachtige natuur.

WELKOM IN DIEST

AUTHENTIEKE
OMGEVING

Diest is een karaktervolle stad met een gezellig historisch centrum op de grens van het Hageland en de Kempen. Het Begijnhof, ingeschreven door Unesco op de lijst van Werelderfgoed, de middeleeuwse lakenhal, de oude stadswallen, de citadel en de vele andere talrijke beschermde monumenten zijn stille getuigen van het roemrijke verleden van deze charmante stad aan de Demer die authenticiteit uitademt.   

PRACHTIGE 
NATUUR

Het glooiende Vlaams-Brabantse landschap rond Diest is de voorbode van een stad die sfeer, leefcomfort en groen combineert. Diest telt talrijke parken en natuur- en recreatiegebieden, zoals het Citadelpark, Webbekoms Broek met 240 hectare pure natuurbeleving, het stadspark De Warande, Park Cerckel, Park Jan Heylen en het provinciaal domein Halve Maan. Je geniet er van gezonde lucht, rust, cultuur, erfgoed en ontspanning. 

LEVENDIGE
STAD

Diest is een smaakvolle stad. Je vindt er in en rond het historische centrum talrijke leuke cafés, gezellige bistro’s en gemoedelijke restaurants. Op mooie dagen neem je plaats op een van de vele terrassen om te genieten van een lekkere maaltijd, een verfrissend drankje of een verwarmende kop koffie. Diest is een levendige stad waar regelmatig evenementen georganiseerd worden voor jong en oud. Kortom, een stad waar altijd heel wat te zien, te doen en te beleven valt.

AANGENAAM
FIETSEN

Diest is een aangename stad om je met de fiets te verplaatsen. Vanuit het parkdomein Watersnip ben je over de nieuw aan te leggen fietsbrug in geen tijd in het centrum van de stad. Dankzij de eveneens nieuw aan te leggen fiets-o-strade, die aan de achterkant langs Watersnip zal lopen, bereik je snel je bestemming. Ook de prachtige omgeving van Diest leent zich perfect voor een fijne fietstocht. Diest sluit aan op het fietsknooppuntennetwerk dat de drie provinciën Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant met elkaar verbindt.  

FIJN
WANDELEN

Als je op een zonnige dag door Diest wandelt, waan je je in een innemende mediterraanse stad. De karaktervolle gevels, gezellige winkels en talrijke horecazaken maken van een wandeling in Diest een sfeervolle ervaring. Wandelliefhebbers kunnen in en rond Diest hun hart ophalen. De groene omgeving van de stad vormt het ideale decor voor een fijne wandeling in de natuur. Met zijn Demerwandeling, Erfgoedwandeling, Vestenwandeling, Oranje-
wandeling, Sint-Jan-Berchmanswandeling en Landschapswandeling in Noord-Hageland is Diest een echte wandelstad. 

GEVARIEERDE
RECREATIE 

Er is voor jong en oud heel wat te beleven in Diest. Het recreatiedomein Halve Maan en Webbekoms Broek staan samen met de parken, speeltuinen, stadsmusea, kunstgalerijen, activiteiten en evenementen voor uren ontspanning en plezier. En met een stedelijk zwembad, sportcentra, een grote visvijver en talrijke sportclubs en verenigingen heeft Diest alles om tegemoet te komen aan de sportieve en recreatieve behoeften van zijn inwoners. 

KEER TERUG