VERLAAGD BTW TARIEF

LAATSTE DAGEN VOOR HET 
VERLAAGD BTW TARIEF
VAN 6% i.p.v. 21%

Even recapituleren. Sinds 1 januari 2021 is er onder bepaalde voorwaarden een verlaagd btw-tarief van 6% van toepassing op enerzijds de werken met betrekking tot de sloop en wederopbouw van een woning, en anderzijds de verkoop van een woning die na gesloopt te zijn weder opgebouwd werd.  WATERSNIP aan de oever van de Demer te Diest is zo'n project. Vereist is wel dat u als koper de woning zonder uitstel bestemt tot uw enige en eigen woning en er ook vijf jaar blijft wonen.

Deze maatregel dooft uit op 31 december 2023.  Voldoet u aan de voorwaarden, dan is het nu het moment om te tekenen voor uw droomappartement.

Als u spoedig de compromis tekent dan is het nog mogelijk om de akte te laten verlijden voor 31 december 2023. Op die manier zal de constructiewaarde tijdig gefactureerd worden aan 6% BTW in plaats van 21%, een besparing van vele tienduizenden euro's.

Het voordeel voor u als koper genietend van de tijdelijk verlaagde  BTW-maatregel bedraagt al snel meer dan € 50.000 !

Wilt u op zeker spelen om het verlaagde tarief te verkrijgen, dan is het van belang dat de btw opeisbaar wordt ten laatste op 31 december 2023. Daarvoor telt de datum dat de woning aan de koper ter beschikking gesteld wordt, dus in principe de datum waarop de akte verleden wordt.

* vraag naar de voorwaarden waaraan u moet voldoen.

Interesse of wenst u meer informatie?

Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag verder met al jouw dromen, wensen én vragen. Wie weet woon jij binnenkort ook wel in het mooie Diest. Aan de rand van het water. In de buurt van alles wat de stad te bieden heeft.

Gelieve een vrijblijvende afspraak te maken en bezoek ons modelappartement.

MAAK HIER UW AFSPRAAK BEKIJK ONS AANBOD

Ligging verkoopkantoor Watersnip Diest